Besplatna prezentacija u subotu! KIRLIANOVA FOTOGRAFIJA – SNIMANJE ENERGETSKIH OTISAKA,POGLED NA AURU U FUNKIJI ZDRAVLJA

 

Prezentacija Kirlianove fotografije i njene primjene bit će u subotu, 04.12.2010. godine u Apolon centru od 17 do 18 sati.

Oduvijek je čovjek naslućivao i osjećao da osim golom okom vidljivog postoji i nešto oku nedostupno, nešto što se nalazi oko njegovog tijela i ostalih objekata. Obično se to “nešto” nazivalo: “energetsko polje”, “aura”, “biopolje”…
Pored toga, osjećao je i da u svome tijelu, osim krvi i ostalih vidljivih tekućina, cirkulira i nevidljiva “životna energija”, “bioenergija”. U jezicima raznih naroda postoje nazivi za tu energiju, a najpoznatiji su “Chi” (Či) u kineskom jeziku, te “Prana” kod Indijaca. Uočeni su i putovi te energije “meridijani”, kao i energetski centri “čakre”. Niti u jednom jeziku zapadnjačkih naroda ne postoji pojam kojim bi se označila ta energija po čemu se može zaključiti da na Zapadu baš i nije bila (osim kod naprednih i hvalevrijednih pojedinaca) razvijena svijest o toj, za život i zdravlje suštinski važnoj energiji.

Kirlianova fotografija danas je najpreciznija i najprihvatljivija metoda za dobivanje uvida u stanje energetskog sustava čovjeka, životinja, biljaka, minerala…
Još krajem 19. stoljeća prve “kirlianove fotografije” dobio je Nikola Tesla kao popratne efekte u svojim pokusima s visokofrekventnim transformatorima. Kako je u to vrijeme bio zaokupljen bežičnim prijenosom energije na ovakve i slične popratne pojave nije previše obraćao pažnju. Na slici ispod je Nikola Tesla pored jednog od svojih transformatora.

Tek četiri desetljeća kasnije, 1939. godine u Ukrajini, Semjon Davidovič Kirlian do sličnog efekta dolazi popravljajući jedan medicinski instrument. Upravo po njemu se ovakva vrsta fotografije danas naziva Kirlianova fotografija.

Za snimanje Kirlianove fotografije danas se koriste specijalni uređaji koji generiraju posebne struje. Kada neki objekt dođe u dodir s takvim strujama nastaje efekt koji se u fizici i elektrotehnici naziva “korona” i koji je lako vidljiv golim okom. Na Kirlianovim fotografijama zabilježena je upravo ta korona. Oblik korone ovisi o energetskom stanju organizma, odnosno o stanju aure, pa se na osnovu toga pouzdano može utvrditi i psihofizičko stanje organizma, odnosno napraviti energetska analiza.

Na čemu se zasniva energetska analiza putem Kirlianove fotografije?
Za određivanje energetskog stanja organizma, odnosno za pogled na Auru radi se Kirlianova fotografija vrhova prstiju. Iz akupunkture je poznato da u tijelu (pored krvožilnog, limfnog i drugih sustava) postoji i energetski sustav, odnosno sustav energetskih kanala (meridijana) koji prožimaju i povezuju sve organe i dijelove tijela. Na osnovu te činjenice, i činjenice da su energetski centri na vrhovima prstiju putem brojnih mikromeridijana povezani s glavnim meridijanima, a preko njih s pojedinim organima, moguće je snimanjem Kirlianove fotografije vrhova prstiju ruke pouzdano odrediti energetsko stanje cijelog organizma, odnosno stanje “aure”.

Na dijagramu ispod vidi se da je vrh svakog prsta povezan s određenim dijelom tijela. Konkretno, vrhovi kažiprsta povezani su s kralježnicom i debelim crijevom. Ostali prsti povezani su s drugim dijelovima tijela. Gledajući oblik, gustoću, svjetlinu i ostale karakteristike korone prstiju dosta pouzdano i precizno može se odrediti energetsko, a samim tim i fizičko stanje pojedinih organa, odnosno, psihofizičko stanje čovjeka.

O autoru:

Zvonko Zgorelac, magistar inženjer elektrotehnike, za Kirlianovu fotografiju zainteresirao se 1999. godine, te započeo istraživanja na tom području. Pomoću profesionalnog uređaja načinio je, prvo u klasičnoj, a onda i u digitalnoj tehnici mnoštvo kvalitetnih fotografija kirlianovom tehnikom. Za svo to vrijeme kroz brojne pokuse, te proučavajući stručnu literaturu o Kirlianovoj fotografiji i srodnim disciplinama usavršavao se u izradi i tumačenju Kirlianovih fotografija.
Do sada je autor u Hrvatskoj Kirlianovu fotografiju predstavio na nekoliko specijaliziranih sajmova uključujući i ovogodišnji Jesenjski zagrebački velesajam. Na svim prezentacijama zabilježen je izniman interes, a posebno na Zagrebačkom velesajmu gdje se u pet dana trajanja velesajma stalno tražio dodatni termin za snimanje.

Prezentacija Kirlianove fotografije i njene primjene bit će u subotu, 04.12.2010. godine u Apolon centru od 17 do 18 sati.

Iskoristite priliku i rezervirajte svoj termin za snimanje i detaljnu energetsku analizu koja će se vršiti slijedeći dan, u nedjelju u popodnevnim satima (od 16 sati pa na dalje).

Predbilježbe se primaju na:

e-mail:   specijalni-projekti@live.com
mobitel: 091/532-5359

Više o Kirlianovoj fotografiji i mogućnostima njene primjene možete vidjeti na internet stranicama: www.specijalni-projekti.com

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

%d blogeri kao ovaj: