TERAPIJE SMIJEHOM NA MORU, U OPATIJI!

TERAPIJE SMIJEHOM NA MORU, U OPATIJI !

RADOST I LJUBAV NAŠA JE PRAVA PRIRODA

S M I J E H

“Bog će zaplesati u našem životu kada dan osvane u smijehu i ljubavi …
Smijeh od srca, to je prava molitva
.” “U prirodi sve samo čeka na vaš smijeh. Kada se smijete cijela priroda se smije s vama. On odzvanja i odjekuje, i to je zaista dragocjenost života. Kada stvari idu kako treba, svi se mogu smijati, ali ako se možete smijati i kada se sve raspada, to je evolucija i rast.”
“Probudite se sada i ovdje! Život nisu samo borba i kuknjava!
Pjevajte i slavite, jer Bog voli zabavu!
Sri Sr Ravi Shankar, BG. 2002. god.

Za sve one koji žele više smijeha i radosti u svojem životu te unaprijediti zdravlje i kvalitetu života.

Podarite svome tijelu i duhu veoma snažan energetski tuš uz smijeh i radost te masažu unutarnjih organa.

Mjesto održavanja: OPATIJA – depandansa hotela Belvedere

Vrijeme održavanja: subota i nedjelja 21.i 22.08.2010.

Trajanje: od 09 – 11:30 h

Cijena: 250 kn

Voditeljica: Spomenka Žganec

Napomena: moguće je prisustvovati radionici  i samo jedan dan ( subota ili nedjelja)

Kontakt : 098 9229 090, e-mail:bio-top@ck.t-com.hr

Znanstvena istraživanja dokazuju da je smijeh jedini lijek bez štetnih posljedica o čemu se  sve više govori i piše u medijima.

Životne brige mogu uništiti naše zdravlje, naštetiti našim društvenim i poslovnim odnosima. Odsustvo smijeha današnjice je vrsta patologije povezana s disfunkcionalnim ponašanjem kao što su osjećaji straha, krivnje,depresije i dr.

Smijeh automatski donosi otpuštanje teškoća, stresa, napetosti te poboljšava zdravlje i kvalitetu života. Smijehom možete iscijeliti prošlost proširujući svoju percepciju, otpuštajući strahove te uvidjeti mnoga prošla bolna iskustva kao smiješne anegdote.

Smijeh  može iscijeliti i sadašnjost u kojoj živimo.
Terapija smijehom nudi unutarnju samospoznaju koja otkriva smiješnu stranu onoga što obično držimo vrlo ozbiljnim. Time se zadobiva novo poštovanje prema životu ,shvaćajući da nam se svemir oduvijek smiješio čekajući da mu uzvratimo osmijeh.

Dobrobiti radionice smijeha:

– više kisika i životne energije (prane) u tijelu- tijekom smijeha luči se hormon sreće (serotonin) prirodni antidepresiv  i endorfin, hormon koji olakšava i uklanja bolove – jača se imunološki sustav- smanjenje visokog krvnog pritiska, kolesterola i šećera u krvi- balansiraju se moždane hemisfere,  doprinosi stvaranju psihofizičke harmonije- više radosti i entuzijazma – povećana kreativnost i produktivnost- povećano samopouzdanje- poboljšana komunikacija s drugim ljudima- lice zrači sjajem i ljepotom.

Radionice smijeha uz znanje koje dobivate se sastoje od jednostavnih vježbi koje grupu vode u valove smijeha. Izmjenjuju se vježbama disanja, laganim istezanjima tijela, meditacijom smijeha, tehnikom iscjeljivanja i za kraj – opuštanjem(yoga nidra). Tijekom procesa ćete doslovno masirati sve svoje unutarnje organe i jačati ih.

Terapija smijehom je  veoma snažan i jednostavan proces kojim se osoba osobađa nakupljenoga stresa i uviđa da je radost naša prava priroda.

Radionice vodi Spomenka Žganec, licencirani voditelj yoge smijeha i aromaterapeut.Svoja znanja i vještine izučila je na brojnim lienciranim stručnim seminarima:aromamasaže, aromaterapije, raindrop tehnike, hot stone masaže,Vastu analize, Reiki tehnike i dr. Prvu tehniku samorazvoja – meditaciju – prakticira još od 1991., a 1997. je prošla osnovni tečaj Sudarshan Krya Yoge te je kasnije sudjelovala na mnogo naprednih tečajeva iste, koju širom svijeta podučava Sri Sri Ravi Shankar. Sudionik je različitih specijaliziranih programa poput Sistemskih konstelacija po Bertu Helingeru i Soulwork (rad na duši) tvorca kanađanina Martyna Carruthersa.

Unatrag godinu dana objedinivši svoja znanja i vještine vodi radionice smijeha u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu s ciljem puno smijeha i radosti na čitavom području Hrvatske.

Oglasi

One comment

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.