Da li je seks zaista važan?

Pitanje: Koliko je seks važan u vašoj vezi, braku?

Odgovor: Prilično je važan.

Većina veza, brakova prolazi kroz razdoblja kada je seks bolji ili gori, češći ili rijeđi, no kada se svede na jednom mjesečno ili rijeđe, mnogi se parovi osjećaju nesretno u vezi.

Seks je izraz intimnosti, ljubavi i povjerenja partnera. Ako su jedan ili oba partnera uznemireni zbog nedostatka seksualnih odnosa, taj osjećaj može utjecati na ostale pozitivne emocije u vezi. Seks je ono što razlikuje vašu vezu od prijateljstva, zajedničkog stanovanja cimera ili roditeljstva. Jedini parovi koji kažu da se slažu sa brakom ili vezom bez seksualnosti su oni koji nemaju interes ili želju za seksom. Čak i onda, nedostatak  bilo kakve intimnosti može dovesti vaš odnos do kraja.

Libido se smanjuje zbog raznih razloga; od osjećaja ljutnje ili dosade prema partneru do iscrpljenosti, stresa, medicinskih popratnih pojava, zdravstvenih razloga ili hormonalnih promjena.

Nažalost, mnogi se ljudi nikada ne suoče sa tim nedostatkom želje i time se problem ne počinje riješavati. I riješiti se neće sam od sebe. Ako jedan ili oba partnera izgube interes, iznimno je važno za budućnost i  sreću vašeg odnosa potražiti pomoć,  u obliku medicinskih konzultacija ili terapije u paru.

Seksualni život koji se urušava lakše je popraviti ako što ranije pristupite problemu, pogledate ga iskreno, prihvatite  i odlučite razriješiti, nego dopustiti da se takvo stanje nastavi i traje dulje vremena.  Jer katkada povratka na početak više nema. A možda je došlo vrijeme za  podizanjem veze na novu razinu, transcendiranjem i transformacijom odnosa u nešto novo, drugačije, bolje i kvalitetnije.

vezani članci:

Seks i transcendencija: Čakra terapija-  seksualnost i partnerstvo

S – Dance , tečaj senzualnog fitness plesa

Radionice

TRANSCENDENTNA VEZA I SEKS – RADIONICA NA OTOKU IŽU U HOTELU „KORINJAK“,srpanj, kolovoz i rujan 2010.

Termini radionica:

03.07. – 10.07.,

24.07. – 31.07.,

21.08. – 28.08.

04.09. – 11.09.

Više informacija o smještaju (u koji je uračunata i cijena radionice) možete naći na stranici hotela „Korinjak“.

Na ovoj radionici polaznici će naučiti pojačati i izbalansirati nivo seksualne energije u vlastitom polju radi postizanja orgazmičkog blaženstva, intimnosti, radosti i užitka – individualno i/ili s partnerom.

Praktičan rad sastoji se od slijedećih vježbi:

  1. Kako pravilno izraziti vlastitu seksualnost
  2. Kako pojačati nivo seksualne energije i uskladiti je sa seksualnom energijom i poljem partnera
  3. Kako izoštriti osjete radi jačeg doživljaja seksualnosti
  4. Kako genitalni orgazam transformirati kroz orgazam cijelog tijela i kroz višestruki orgazam cijelog tijela u trajni orgazam
  5. Kako otpustiti jednu od persona koja remeti autentičnu seksualnost
  6. Kako oblikovati posebno dizajnirane „mudre“ za podizanje i balansiranje seksualne energije

Rad je koncipiran u grupi kroz 6-dnevni režim vježbi, individualno i u paru (ako prisustvuju partner i partnerica).

Sve se vježbe izvode sjedeći na stolici ili ležeći, u odjeći i bez fizičkog kontakta.

Voditelj radionice je Petar Vojvodić, čakra terapeut.

Oglasi