Mjesec i mi

Kako faze Mjeseca utječu na nas?

Kao i sva nebeska tijela, Mjesec snažno utječe na nas, pogotovo na našu emotivnu prirodu, rast, razvoj, plodnost  i kreativnost.

Gledajući ga na nebu kako raste i opada u neprestanom ciklusu od punog do mladog,  Mjesec utječe na rast, plodnost i kreativnost i nas na Zemlji. U fazi rasta pospješuje rast i razvoj svega , u fazi opadanja taj rast se smanjuje.

Plima i oseka

Kao što Mjesec utječe na vode,  regulira plimu i oseku , tako djeluje na i tekućine u nama. Budući da je ljudsko tijelo većinom sazdano od vode, sve naše stanice su također pod velikim utjecajem.

Lunatic!

Mjesec nema svoje vlastite svjetlosti samo reflektira sunčevu pod raznim kutevima. Na vrhuncu je kada je pun, a tada su i emocije posebno snažne. Zaposlenici u bolnicama, traumi,  policijskim postajama, u prometu, pa čak i na burzi potvrdit će vam o iznimnom “ludilu” s kojim se nose na svojim radnim mjestima kao posljedicom Punog Mjeseca. Češće su svađe, povećana je osjetljivost , više je ludila u prometu, ali  rađa se i više beba.

“Ono” vrijeme u mjesecu

Žene su općenito osjetljivije na mjesečeve mjene, pa je tu i sam naziv mjesečnica, te se često ženama i mjesečna krvarenja usklađuju sa mjenama i jača su za vrijeme punog Mjeseca.  Žene su tada sklonije i suzama i emotivnijim reakcijma, što naravno nije novost za mušku populaciju.

Vrijeme novih početaka

Od mladog do punog, Mjesec postaje sve svjetliji. Taj period od dva tjedna smatra se plodnim i dobro je vrijeme za začeće ili početak bilo čega novog. Kreativne inspiracje rastu. Ako se u tom periodu na primjer ošišate, kosa će rasti brže i gušće. No isto je s depilacijom, pa uzmite to u obzir.

Vrijeme smirivanja

Od punog do mladog , Mjesec je u opadanju i postepeno gubi na svjetlosti. Ovaj period od dva tjedna smatra se neplodnim vremenom mjesečevog ciklusa, pa je to dobro vrijeme za povlačenje i kontemplaciju. Kod kozmetičkih tretmana u skladu s Mjesecom, ovo je vrijeme najbolje za sve čemu  želite smanjiti ponovni rast.

Šišanje?

Dakle okvirno, pri planiranju vaših tretmana uljepšavanja, planirajte šišanje za vrijeme faze rasta mjeseca, a depiliranje onda kada je rast u opadanju.

To se odnosi i na sve vaše bitnije aktivnosti ili nove planove u životu; započnite ih za vrijeme rasta Mjeseca, jer će biti podržane, a više ćete napora uložiti ako novo započinjete  kada je Mjesec u opadanju.

Pogledajte mjesečevu “scenu” narednih nekoliko mjeseci 2010. g:

Plodno vrijeme rasta Mjeseca:

Mladi Mjesec 14. 05.  – Pun 27. 05.

Mladi Mjesec 12. 06. – Pun 26. 06. (pomrčina)

Mladi Mjesec 11.07. – Pun 25.07.

Vrijeme opadanja :

Pun Mjesec 27.05. – Mladi 12. 06.

Pun Mjesec 26.06. – Mladi 11. 07.

Pun Mjesec 25. 07. – Mladi 09. 08.

No naravno ovo je samo informativno i kada zaista trebamo nešto napraviti tada to i učinimo, bez obzira na planetarna zbivanja. Zamislite situaciju da se obratite šefu : “Ne, ne bih to napravio/la sada. Čekam fazu mjesečevog rasta.” Možda engleska riječ lunatic i nije tako loša :)!

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

2 misli o “Mjesec i mi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: