Bodies Revealed – Spektakularna izložba ljudskih tijela dolazi u Zagreb

UPOZNAJTE SVOJE TIJELO

Izložba “BODIES REVEALED – RAZOTKRIVENA TIJELA” gostovat će u Klovićevim dvorima

U Galeriji Klovićevi dvori 9. travnja 2010. otvara se edukativno putujuća izložba “Bodies Revealed – razotkrivena tijela”, koja je izazvala pozornost milijuna posjetitelja diljem svijeta. Na izložbi će biti prikazana prava, cjelovito izložena ljudska tijela, kao i secirani i sačuvani organi. Omogućit će se posjetiteljima, kao nikad dosad, uvid u složenost vlastitog organizma i sustava njegova funkcioniranja.

Projekt ‘Bodies Revealed’ osmišljen je tako da posjetitelje ciljano vodi kroz niz izložbenih dvorana u kojima im se sukcesivno pruža uvid u skeletne, mišićne, reproduktivne, respirativne, cirkulacijske i ostale sustave ljudskoga tijela. Neka od izloženih seciranih tijela prikazana su u atletskim pozama da bi posjetitelji mogli uočiti promjene u odnosima pojedinih dijelova organizma prilikom različitih svakodnevnih aktivnosti.

Na izložbi će se moći vidjeti oštećenja organa nastala zbog pretilosti i manjka fizičke aktivnosti ili pušačkih navika. Tako će, primjerice, zdrava pluća biti izložena pored pušačkih, kako bi ilustrirala štetnost pušenja.

‘Edukacijski utjecaj te izložbe je nemjerljiv. Stoljećima su medicinski stručnjaci, secirajući ljudska tijela, učili kako funkcionira unutrašnjost ljudskoga organizma, a sada se napokon to intimno stručno znanje predočava širokoj javnosti’, riječi su kojima je izložbu opisao njezin glavni medicinski direktor dr. Roy Glover.

Prim. dr. sc. Smiljana Kosanović iz Klinike za tumore u Zagrebu kazala je o izložbi: ‘Vidjeti i čuditi se savršenstvu ljudskog tijela! Remek-djelu prirode i evolucije! Upoznati se sa samim sobom. Možda nam pogled na taj zamršeni sistem međusobno ovisnih organa pomogne da više počnemo cijeniti sebe i svoje zdravlje. Ovi neobični eksponati izložbe istovremeno nas poučavaju, motiviraju i, vjerujemo, pomažu u sprečavanju bolesti.’

Vesna Kusin, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, rekla je :” Izložba je općenito vrlo interesantna, a osobito za škole, jer će učenici imati priliku u praksi upoznati unutrašnjost ljudskog tijela.”

Izložbu  će se moći razgledati u Klovićevim dvorima od 9. travnja do 11. srpnja 2010.

Cijena ulaznica za odrasle iznosi 80 kuna, a osobe starije od 65 godina plaćaju 55 kuna, kao i djeca od četiri do 13 godina. Organizatori izložbe su Premier Exhibitions, Inc u suradnji s S2BN Entertainmentom te Gigartom.

ANKETA:

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

%d blogeri kao ovaj: