Mladi Mjesec i pomrčina Sunca – 14. i 15.01.2010.

Mladi Mjesec je vrijeme novih početaka, energija novog rasta. Plodno doba da zasadite sve što će rasti i dozrijevati na lunarnoj svjetlosti

Podrhtavanja tla naših struktura

Vrijeme neposredno prije mladog mjeseca teško je i tamno, imamo osjećaj da se gubi tlo pod nogama (veliki potresi u zemlji i svijetu ). Kao da možemo osjetiti podrhtavanje u utrobi Zemlje, gube se čvrste uporišne točke u svemiru i u našim životima. To je vrijeme kada raste kolektivna nesigurnost i strah. Ne predajmo se tome. Nosi nas vjera i povjerenje, gledajmo dalje.

Par savjeta kako lakše proći kroz to

Umirite se. Isključite električne aparate. Stišajte buku, odmorite se od interneta. Ako vas savlada umor, popustite mu i spavajte. Ne radite ništa pod pritiskom. Sjednite i u tišini zapišite svoje strahove, želje, a u svakodnevnici potražite znakove koji vam pokazuju put, kao npr. sinkronicitet događaja. Posegnite za novim i inovativnim.

Ovo je vrijeme realnosti, konkretnosti, a ne emocionalnosti

Možda gubimo nešto za što smo se do sada čvrsto držali, sidra naših života. To je velika podudarnost s tim što se događa na kozmičkom planu. Naime u znaku uzemljenog Jarca, prve čakre i čvrstih temelja nalazi se čak 5 planeta! (Sunce, Mjesec, Venera, Merkur i Pluton). Veliki astrološki događaj koji se zbiva svakih više od dvjesto i pedeset godina je kada Pluton, planet promjene i vizija, ulazi u strukturalnog, fundamentalnog Jarca. A to znači promjenu iz temelja, pomaci, potesi, zato su promjene koje sada doživljavamo tako važne, jer su duboke i na razini čitavog društva.

Buđenje u realnost

Znači ovo je vrijeme za realan pogled na svoj život, no nije to toliko zastrašujuće. Dapače, ugodno je moći odahnuti i vratiti se svom autentičnom biću, živjeti autentičnije, bez pretvaranja. Kao povratak kući.

Velike promjene baš sada

Uz podršku mladog Mjeseca imamo šansu restrukturirati se: on nam daje to buđenje, oslobođenje, slobodu i vjeru u velike promjene na pomolu, da ponovno uspostavimo svoj centar ravnoteže, a možda napravimo i velike promjene u  svom životu.

Indija i Kina u mraku, a Azija uživala u najduljoj pomrčini Sunca u ovom stoljeću 

Azija je noćas imala priliku vidjeti najdulju potpunu pomrčinu Sunca u ovom stoljeću koja je u mrak zavila velik dio Indije i Kine. Pomrčina se mogla vidjeti u Indiji, Nepalu, Burmi, Bangladešu, Butanu, Kini i na Pacifiku. Obični promatrači i znanstvenici doputovali su sa svih strana. U Nepalu su sve škole zatvorene da se učenici ne bi morali izlagati štetnim učincima. Obični su promatrači stigli sa svih strana svijeta, a pomrčinu su promatrali kroz zaštitne folije. Na istoku Kine mjestimice je bilo nemoguće vidjeti pomrčinu, negdje zbog oblaka i kiše, negdje zbog onečišćenja.  Neki su entuzijasti su u Indiji organizirali poseban čarter let da bi iz bližeg vidjeli pomrčinu. 

No, neki pomrčinu smatraju lošim znakom. Neki su svojoj djeci naredili da ostanu kod kuće, u krevetu i provedu vrijeme uz molitvu. U Kini, gdje je pomrčina također loš znak, sve su javne službe ipak radile normalno. 

Znanstvenicima, pak, pomrčina služi da bi bolje vidjeli maglicu koja okružuje Sunce. Posljednja pomrčina, od 2:27 minuta bila je u kolovozu 2008.  Iduću će ovakvu priliku znanstvenici čekati nekoliko stotina godina.

VIDEO:  To the Moon and Back – Savage Garden