VIDEO: Sheng Zhen Qi gong

Li JingUNUTARNJI MIR I ISCJELJENJE : INNER PEACE AND SELF – HEALING

‘Postani prijatelj svome tijelu. Nauči ga voljeti na mudar način. Uživaj u praksi i sagledaj svoje tijelo kao prijevozno sredstvo na putu do Ljubavi.’

Li Jun Feng

 

 

 

Kako je bilo na  čudesnoj radionici Sheng Zhen Qi Gonga koju je 5. i 6. 12. 2009. u Zagrebu u dvorani “LADO” održala majstorica Jing Li

Opening the heart

 

 

 

 

 

pogledajte video film: http://www.vimeo.com/8092941 

kratki dokumentarni film snimljen na samoj radionici, kreirao i producirao Ivan Roca, polaznik seminara.

Sudjelovanjem na seminaru omogućili smo širenje prakse Sheng Zhen Qi Gong-a i tako direktno utjecali na poboljšanje zdravlja i svjesnosti u zajednici.

QI GONG:

je tradicionalna kineska praksa njegovanja životne energije (Qi, Chi, Ki). Sastoji se uglavnom od sporih, tečnih, opuštenih pokreta i meditacija kojima se usmjerava životna energija i time se odstranjuju blokade i energetske neravnoteže u našem sustavu. Kroz redovito prakticiranje Qi Gonga na mudar i nenasilan način odstranjujemo prepreke zdravlju tijela i uma i umanjujemo stres. Sheng Zhen Qi Gong se izdvaja po tome što naglašava cjelovit pristup – vodi iscjeljenju tijela, emocija i duha.

Na radionici ćemo naučiti formu Jesus standing Qigong, koju ćemo onda moći dalje prakticirati grupno ili kod kuće. Vježbajući osnažujemo tijelo i kralježnicu činimo fleksibilnijom. Fleksibilnost koju tako razvijamo ne proizlazi iz sile, iz tjeranja tijela do i preko njegovih granica – već iz otpuštanja, dozvoljavanja qi-ju da preuzme ulogu volje. Tijekom prakse kako qi sve nesmetanije teče tijelom, polako se otvara srce praktičara i tako malo pomalo dolazimo u kontakt sa svojom pravom prirodom. Ljupkost i sklad koju razvijamo vježbajući je jednostavno refleksija naše istinske prirode– prirode satkane od suosjećanja i sklada.

Fizički ove vježbe pročišćavaju energetske meridijane, jačaju kralježnicu i mišiće te neutraliziraju negativne posljedice stresa. Mišiće jačamo kroz relaksirani pokret, a ne putem tenzije.

Sheng Zhen je sustav Qi gonga. Doslovce se prevodi kao ” Sveta Istina” što podrazumijeva “Bezuvjetnu ljubav”. Ovaj sustav potječe iz vremena prije Tai -ja, iz vremena prije separacije Yina i Yanga.

Darovan je čovječanstvu u obliku Bezuvjetne Ljubavi iz Univerzuma.

UČITELJICA Li Jing :

je rođena u Pekingu, Kina. Živjela je i putovala po čitavom svijetu sa zahvalnošću akumulirajući iskustva uz obitelj, učitelje i prijatelje. Roditelji su joj dali ime Jing što u prijevodu znači mir.

Borilačke vještine Wushu je počela učiti od svog oca, poznatog učitelja Li Jun Fenga koji je prošle godine gostovao u Zagrebu.

Li Jing je osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na internacionalnim takmičenjima.

Jing je jedna od glavnih učitelja Sheng Zhen Qi Gonga, kojeg je naučila od svog oca majstora Li Jun Fenga, majstora ove škole.

Trenutno živi u Njemačkoj s suprugom i dvoje djece.  Pohađa doktorat na Orebro Univerzitetu u Švedskoj gdje studira, istražuje i fokusira se na otkrivanje metodologije koje sadrži ključna znanja o dobrobiti um-tijelo praksi.

Za više informacija kliknite na www.lijing.org

MAJSTOR LI JUN FENG:

je jedan od vodećih učitelja u svijetu Qi Gonga. Kao glavni trener kineskog nacionalnog Wu Shu tima gdje su vježbali svjetski prvaci u Tai Chi-u, Kung Fu-u i drugim orijentalnim borilačkim vještinama osvojio je za Kinu nezapamćeno mnogo medalja i svjetskih priznanja, da bi 1989.g. napustio položaj i slavu kako bi se posvetio širenju Sheng Zhen Qi Gonga diljem svijeta. Savjetnik je World Academic Society of Medical Qigong i Qigong Science Research association of China i profesor Qigong-a na Academy of Oriental Medicine, Austin.

Sheng Zhen Wuji Yuan Gong is a Qigong system. Sheng Zhen can be translated literally as “Sacred Truth”, which is regarded as “Unconditional Love”.

Wu ji refers to the time and the state before Tai ji, the time before the separation of Yin and Yang.

Yuan Gong means “original qigong practice.”

Therefore, the name of this qigong, Sheng Zhen Wuji Yuan Gong, means that this system originates outside of time, gifted to humanity with Unconditional Love from the Universe.

This practice can be referred to more simply as Sheng Zhen Qigong.

The purpose of the Sheng Zhen practice is to guide people back to the natural state of total well-being, to guide them to a truly happy life, free from negative emotions, especially hatred.


Sheng Zhen Qigong – Return to Spring 

Through the practice, one experiences the opening of the Heart.

There are many kinds of qigong, just as there are many forms of dance.

Most qigong concentrates primarily on physical health, many using the words “medical qigong” to emphasize the benefits to the body. Healing and maintaining good health is only the first function of Sheng Zhen Qigong. The second function is to reduce stress and remove negative emotions like fear, sadness, jealousy, worry and anger.

Sheng