Glasovne tehnike rada s chijem Tai Chi Chuan seminar u Splitu

GLASOVNE TEHNIKE RADA S CHIJEM TAI CHI CHUAN

(forma od 127 pokreta)

L'art du Chi

SEMINAR U SPLITU od 3.1. do 6.1.2010.

O seminaru:

Umijeće chija, metoda Stévanovitch, podrazumijeva učenje formi tai chi chuana i qi gonga, kao i učenje tehnika rada s chijem (životna energija).

Zvuk:

Među ovim tehnikama, posebno se ističu glasovne tehnike gdje se proizvodi zvuk koji nosi chi. Zvukovi proizvedeni na ovaj način nisu namijenjeni slušanju, poput pjevanja ili govora. Izvodimo ih s ciljem kako bi tijelo vibriralo i kako bi potakli proizvodnju chija.

Dobrobiti:

Ove tehnike imaju snažan utjecaj na zdravlje, unutarnju ravnotežu, nivo percepcije i svijesti samog sebe, kvalitetu prisustva i intenzitet života. Dovode vježbača u stanje okrenutosti prema unutra, stanje meditacije, gdje osjećamo mir i ravnotežu. Ove tehnike se čine teškim, nemogućim, ukoliko im pristupimo sa željom za vanjskim efektom ili uspjehom. One su lake i ugodne ako ih vježbamo opušteno i jednostavno, bez cilja da uspijemo. Dovoljno je prihvatiti i napraviti najbolje što možemo vježbe kojima pripremamo tijelo, kao da je glazbeni instrument. Nakon toga, ne radimo zvuk. Zvuk se radi sam od sebe. I njegovi efekti dolaze prirodno, bez da ih tražimo.

Vježbe:

Tijekom ovog seminara, raditi ćemo vježbe za pripremu tijela : traženje centra i osi tijela, tehnike disanja, opuštanje i relaksaciju, senzibiliziranje dijelova tijela važnih za energiju. Proizvoditi ćemo i zvukove : zvukove buke, osnovne zvukove, bija mantru i druge mantre.

Tajna forma 107 pokreta:

Osim tehnika chija, na seminaru ćemo vježbati i u pokretu, tai chi chuan, formu od 127 pokreta. Ova forma je vrlo snažna (poznata i kao tajna forma), a da bi dotaknuli i osjetili njenu posebnu dimenziju, nije nužno prethodno iskustvo u vježbi tai chija.

Vježbe u prirodi:

Kad god to vrijeme bude dozvolilo, vježbati ćemo u prirodi, u Solinu, na Marjanu.

Otvoreno za sve:

Seminar je otvoren za sve vježbače, kako one s iskustvom tako i početnike u ovom vježbanju. Može biti posebno zanimljiv za osobe koje već vježbaju druge forme tai chi chuana, aikido i druge borilačke vještine, kao i yogu.

Voditelj:

Seminar vodi Jean Michel, koji od 1992. godine intenzivno slijedi vježbanje Umijeća chija u Centre International Vlady Stévanovitch. Podučava ovo umijeće više od 10 godina. Nakon završetka profesionalne karijere, u pedagoškom i socijalnom radu, posvetio se osobnom istraživanju unutar Zena i kineskih energetskih vještina.

Info i upisi:

Katarina, 099 /695 72 70,

katarina@artduchi.com

www.umijece-chija.com

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.